به گزارش خسروشاه نیوز به نقل از ایسنا، مجتبی کرمی با اشاره به ضرورت تعادل در رژیم غذایی گفت: همه ما به یک تعادل پروتئینی، چربی، کربو هیدرات ها، فیبر، ویتامین، و مواد معدنی در رژیم غذایی خود نیاز داریم تا سلامت بدن خود را حفظ کنیم. لازم نیست دسته های خاصی از غذا را از رژیم غذایی خود حذف کنید، بلکه از هر گروه سالم ترین گزینه را انتخاب کنید.
وی با شرح برخی ضروریات رژیم غذایی و اهمیت فیبر عنوان کرد: خوردن غذاهای دارای فیبر بالا (حبوبات، میوه، سبزیجات، آجیل و لوبیا) می تواند به شما کمک کند تا منظم بمانید و ریسک خود را برای بیماری های قلبی، سکته و دیابت کاهش دهید. همچنین می تواند سلامت پوست را بهبود بخشیده و حتی به شما کمک کند تا وزن خود را کاهش دهید.
این کارشناس با اشاره به اهمیت وجود پروتئین در رژیم غذایی اظهار کرد: پروتئین زیاد می تواند برای افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مضر باشد، ما به پروتئین با کیفیت بالا، به خصوص در سنین بالا نیاز داریم. استفاده روزانه از انواع منابع گیاهی می تواند این اطمینان را بدهد که بدن شما تمام پروتئین مورد نیاز خود را دریافت می کند.
توصیه به خوردن تخم مرغ زمان صبحانه
کرمی با توضیح اهمیت چربی در رژیم غذایی افزود: همه چربی ها مثل هم نیستند. اگر چه چربی های بد می توانند رژیم غذایی شما را خراب کنند و ریسک بیماری های خاص را افزایش دهند، چربی های خوب از مغز و قلب شما محافظت می کنند.
وی یادآور شد: در حقیقت، چربی های سالم مثل امگا ۳ برای سلامت جسمی و عاطفی مفید هستند و گنجاندن چربی سالم بیشتر در رژیم غذایی می تواند به بهبود حال شما کمک کند، لذا با این کار می توانید سلامت خود را بهبود دهید.
این مربی ورزشی ضمن توصیه به خوردن تخم مرغ ترجیحاً برای صبحانه گفت: تخم مرغ ها به طور باور نکردنی سالم هستند، به خصوص اگر آن ها را هنگام صبح بخورید چرا که غنی از پروتئین، با کیفیت بالا و دارای بسیاری از مواد مغذی ضروری هستند که مردم اغلب به اندازه کافی از آن ها استفاده نمی کنند.
مجتبی کرمی ادامه داد: خوردن تخم مرغ صبح ها، احساس سیری را افزایش می دهد و باعث می شود شخص کالری کمتری در طول ۳۶ ساعت آینده مصرف کند که این می تواند برای کاهش وزن بسیار مفید باشد.
میوه ها را به جای نوشیدنی ها بخورید
این کارشناس تربیت بدنی با بیان اهمیت آشامیدن آب کافی برای داشتن بدن سالم اضافه کرد: آشامیدن آب کافی برای سلامتی شما بسیار مهم است. آب آشامیدنی ممکن است به کاهش وزن، حفظ وزن و حتی کاهش میزان کالری مصرفی روزانه کمک کند.
وی اظهار کرد: نوشیدن آب قبل از غذا می تواند اشتها و جذب کالری را در طول وعده غذایی بعدی در بزرگسالان میانسال و مسن تر کاهش دهد. مهم ترین چیز نوشیدن آب به جای نوشیدنی های دیگر است که این کار ممکن است باعث کاهش شدید قند و کالری شود.
کرمی با بیان اینکه میوه ها را به جای نوشیدنی ها بخورید، گفت: میوه ها بسیار سالم و مفید هستند. آن ها مملو از آب، فیبر، ویتامین و آنتی اکسیدان ها هستند. متخصصان خوردن میوه را عاملی برای کاهش خطر بروز چندین بیماری نظیر بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان می دانند. از آنجا که میوه ها حاوی فیبر و ترکیبات گیاهی مختلف هستند، قند آن ها به طور معمول بسیار آهسته هضم می شود و موجب افزایش سطح قند خون نمی شود.
این مربی ورزشی با توصیه روش طبخ کبابی یا آب پز کردن به جای سرخ کردن توضیح داد: روشی که غذا را آماده می کنید، می تواند تاثیرات آن را به میزان چشمگیری تغییر دهد. سرخ کردن و گریل کردن، روش های محبوب برای تهیه گوشت و ماهی هستند. اما همه این ترکیبات با چندین بیماری از جمله سرطان و بیماری های قلبی مرتبط بوده اند، پس باید در نظر داشته باشیم که روش طبخ کبابی یا آب پز برای حفظ سلامت بهتر است.
مغزتان را فریب دهید
این کارشناس با بیان مزایای آهسته غذا خوردن عنوان کرد: سرعت غذا خوردن به مقدار غذایی که می خورید و افزایش وزن ارتباط دارد. میزان اشتها، این که چقدر غذا می خورید و چطور سیر می شوید به هورمون ها بستگی دارد. این هورمون ها به مغز پیام می دهند که شما گرسنه هستید یا نه. حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد تا مغز شما این پیام ها را دریافت کند. آهسته خوردن می تواند میزان کالری مصرفی را کاهش دهد و به شما کمک کند تا وزن کم کنید.
وی با بیان اینکه از بشقاب های کوچک تر استفاده کنید، خاطرنشان کرد: اندازه بشقاب می تواند بر میزان خوردن تاثیر بگذارد. وقتی غذا در یک ظرف بزرگ سرو می شود، افراد تمایل دارند تا ۳۰ درصد بیشتر بخورند. با خوردن در بشقاب کوچک تر، می توانید مغز را فریب دهید و فکر کنید که بیشتر می خورید.
مجتبی کرمی با توصیه انتخاب نان سبوس دار به جای تصفیه شده گفت: می توانید به راحتی رژیم غذایی خود را کمی سالم تر کنید و نان گندم را به جای نان سفید انتخاب کنید. همانطور که در مورد غلات تصفیه شده که با بسیاری از مسائل بهداشتی مرتبط بوده اند، تمام غلات به انواع فاکتورهای سلامتی مربوط می شوند، از جمله خطر کاهش دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سرطان. آن ها همچنین منبع خوبی از فیبر، ویتامین های ب و چندین ماده معدنی نظیر روی، آهن، منیزیم و منگنز هستند.