به گزارش خسروشاه نیوز، غلامرضا رضامند، فوق تخصص کبد و گوارش، هشداری جدی به جامعه داد و گفت: چاقی تنها عامل خطر کبد نیست و افراد لاغر نیز به دلیل حجم کم عضله در معرض این بیماری قرار دارند. اما غافلگیرکنندهترین نکته، نقش پررنگ مصرف افراطی قندها و حتی میوهها در تبدیل شدن گلوکز به چربی در کبد است.
وی ادامه داد: کبد، با بیش از ۵۰۰ وظیفه حیاتی، بزرگترین کارخانه شیمیایی بدن ماست که به دلیل سبک زندگی مدرن، بیش از هر زمان دیگری در معرض خطر است.
رضامند، فوق تخصص کبد و گوارش در گفتگو با رادیو سلامت با اشاره به اهمیت کبد به عنوان بزرگترین ارگان بدن، تأکید کرد: اختلال در عملکردهای ۵۰۰ گانه این عضو میتواند سلامت کل بدن را به خطر اندازد.
این متخصص، دلایل اصلی تجمع چربی در کبد را به سه دسته تقسیم کرد و افزود: کبد چرب الکلی، ناشی از مصرف زیاد الکل است. کبد چرب غیرالکلی که خود ناشی از عوامل متعددی از جمله تغذیه نامناسب، مصرف برخی داروها و زمینههای ژنتیکی است.
رضامند تأکید کرد: مصرف زیاد مواد قندی مستقیماً در کبد به چربی تبدیل میشود. این ذخیره چربی منجر به التهاب کبدی شده و در نهایت با افزایش سطح آنزیمهای کبدی در آزمایش خون مشخص میشود.
