داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری با بیان اینکه کشور را با نمایش نمی‌توان اداره کرد، گفت: ۸ سال گذشته این تجربه را به خوبی نشان داد.

به گزارش خسرئشاه نیوز، سعید جلیلی عصر امروز پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری در نشست خبری با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: در آستانه یک انتخاب مهم و سرنوشت‌ساز برای کشور هستیم و حتماً تصمیمی که برای چهار سال آینده گرفته می‌شود، نمی‌تواند بی تاثیر از اتفاقاتی باشد که در ۸ سال گذشته رخ داده است.

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری متذکر شد: ۸ سال در این کشور گذشت و در این ۸ سال برخی راه‌های غلط و پرهزینه ارائه شد که متاسفانه فشار آن بر مردم آمد. را‌ه‌هایی که متاسفانه برخی از آنها نه تنها فشاری را از مردم کم نکرد بلکه فشارها را مضاعف کرد.

وی تصریح کرد: امیدوارم این انتخابات بتواند انتخاباتی پرشور و بی‌اضطراب باشد. به این معنا که عرصه‌ای باشد برای اینکه مردم ما بتوانند با نامزدها و برنامه‌های آنها به خوبی آشنا شوند. امیدوارم عرصه این انتخابات عرصه اقناع مردم برای برنامه‌ها باشد نه اینکه عرصه‌ای برای اغوای مردم باشد.

جلیلی ادامه داد: بنده فکر می‌کنم مردم ما خودشان باید فضای انتخابات را اداره کنند. بهترین کسی که می تواند فضای انتخابات را اداره کند، خود مردم هستند. مردم مانند معلمی هستند که نامزدهای انتخاباتی باید برنامه‌های خودشان را در معرض امتحان و آزمایش آنان بگذارند و این عرصه باید برای مردم همراه با آرامش، شور و نشاط باشد و برای نامزدها هم باید فضایی توام با تلاش باشد.

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار داشت: مساله مهم دیگر آن است که در این عرصه رقابت‌هایی که صورت می‌گیرد باید ناظر بر مساله‌های واقعی کشور باشد. همچنین باید پاسخ‌های معتبری به این مسائل داده شود.

در انتخابات مسائل موهوم جای مسائل واقعی را نگیرند

وی گفت: بسیار حائز اهمیت است که در میان مسائل مختلف و متعددی که در کشور وجود دارد، آن مساله‌های مهم و اولویت‌های اصلی تعیین شود. این مساله به این جهت اهمیت دارد که فضای انتخابات نباید فضایی باشد که مسائل موهوم جای مسائل واقعی را بگیرد و حتی مسائل فرعی نباید جای مسائل اصلی را بگیرد.

جلیلی تاکید کرد: امروز موضوعات مهم و اساسی در زندگی مردم وجود دارد. به عنوان مثال مسائلی چون اشتغال، گرانی، تورم، بی‌اثر کردن تحریم‌ها و چنین موضوعاتی وجود دارد و در این عرصه باید پاسخ‌هایی که ارائه می‌شود، پاسخ‌هایی معتبر باشد.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: آن چیزی که در فضای انتخابات باید شکل گیرد این است که نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری در کنار اینکه می‌گویند چه می‌خواهند کنند و چه برنامه‌ای دارند، باید به مردم بگویند که فرجام این برنامه‌ها چه خواهد بود و چه نتایجی در بر خواهد داشت؟ همچنین باید توضیح دهند چه چیزی در چهار سال آینده برای مردم اتفاق خواهد افتاد.

وی اظهار داشت: اگر ما به مسائل اصلی به خوبی نپردازیم، برخی لفاظی‌ها می‌تواند جای آن مسائل و پاسخ‌های معتبر را بگیرد. باید این انتخابات، انتخاباتی باشد که لفاظی‌های ضعیف و بی‌اعتبار نتواند بر برنامه محوری و پاسخ‌های متقن به مسائل واقعی مردم غلبه کند.

در ۸ سال گذشته، کشور را با نمایش اداره کردند

جلیلی تصریح کرد: یکی از بحث‌هایی که بسیار اهمیت دارد این است که کشور را با نمایش نمی‌توان اداره کرد و نمایش با اداره واقعی کشور متفاوت است و این امر بسیار مهمی است. در ۸ سال گذشته، کشور را با نمایش اداره کردند.

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری یادآور شد: هشت سال گذشته این تجربه را به خوبی نشان داد نمایش نمی‌تواند جای کار واقعی را بگیرد، در انتخابات نتایج برنامه‌ها اهمیت دارد، اگر ما نگوییم به چه نتایجی می‌خواهیم برسیم، خود نمایش می‌شود.

تمایلات مقطعی جانشین مصالح واقعی نشود

وی بیان کرد: اگر صحبت می‌کنیم که باید یک کار جدی و اساسی انجام شود و مردم باید این فضا را به خوبی اداره کنند، به این علت است که در فضای انتخابات نباید اجازه داد افراد با برخی حرف‌های ضعیف و سست و موضوعات و تمایلات مقطعی، مصالح واقعی مردم را بپوشانند. بسیار اهمیت دارد تمایلات مقطعی جانشین مصالح واقعی نشود.

جلیلی گفت: مردم انتظار دارند مصالح واقعی آنها به خوبی طرح شود و مبتنی بر مصالح واقعی و نه شعارهای ضعیف و سست، پاسخ‌های معتبر ارائه شود. بر همین مبنا یکی از موضوعاتی که بسیار اهمیت دارد این است که چهار سال آینده نباید حرکت کشور به صورتی باشد که کشور فقط اداره شود. ایران باید پیشرفت کند و جهش یابد و به ارتقا برسد.

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: باید در عرصه انتخابات بیان شود که قرار است به چه نقطه‌ای و چه مختصاتی از پیشرفت برسیم. این یک بحث مهم است که ان شاءالله در فضای مباحثات انتخاباتی برای مردم به خوبی باز شود.

دو قطبی‌های کاذب جای راه‌حل‌های جامع را نگیرد

وی اظهار داشت: از بحث‌های مهم دیگری که باید در عرصه انتخابات مورد توجه قرار گیرد این است که نباید راه‌حل‌های تک بعدی و یا دو قطبی‌های کاذب جای راه حل‌های جامع را بگیرد. کشور ما در ۸ سال گذشته تجربه تلخی داشت مبنی بر اینکه راه‌حل‌های تک بعدی ارائه می‌شد و کشور را معطل یک راه حل می‌کردند.

جلیلی تاکید کرد: ایران مزیت‌های نسبی فراوان دارد، در ابعاد مختلف سخت‌افزاری و نرم‌افزاری ظرفیت های زیادی داریم و باید مبتنی بر این مزیت‌های نسبی، راه‌حل‌های جامع را ارائه کرد.

جلیلی گفت: کسی که منتخب مردم واقع می‌شود، ظرف‌های محدودی دارد و یکی از آن ظرف‌ها، زمان است. چهار سال بیشتر در اختیار منتخب مردم نیست و او باید مبتنی بر این ظرف زمان بگوید که می‌خواهد چه کند. کسی که می‌آید باید بداند اختیارات و مسئولیت‌هایش چیست و مبتنی بر آن پاسخگو باشد و نمی‌توان از مردم رأی گرفت و بعد از ۴ یا ۸ سال با بهانه‌ها یا دلایل موهوم و غیرقابل پذیرش از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر که مسئولان زیر بار مسئولیت بروند و سنگینی مسائل بر دوش مسئولین قرار گیرد، به همان میزان آن سنگینی از روی دوش مردم برداشته خواهد شد.

بار اصلی مقابله با تحریم باید روی دوش مسئولان باشد، نه مردم

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد: اگر ما صحبت از مقابله با تحریم می‌کنیم، بار اصلی مقابله با تحریم باید روی دوش مسئولان باشد، نه مردم و اگر در این زمینه کوتاهی شود، بار آن به مردم منتقل می‌شود.

جلیلی گفت: بدون نقشه و برنامه نمی توان چنین مسئولیت بزرگی را به فرجام رساند. ما در هنر، صنعت و فرهنگ ایرانی یک هنر قالیبافی داریم و برای بافت یک قالی باید نقشه وجود داشته باشد و مشخص باشد که گره به گره آن قرار است چه رنگی پیدا کند و چه تار و پودی در هم آمیخته شود تا آن قالی بافته شود.

وی افزود: کسی که می خواهد چهار سال آینده کشور را اداره کند و مسئولیت سنگینی را برعهده بگیرد باید نقشه عملیاتی وی کاملا مشخص باشد. امیدوارم انتخاباتی که در پیش‌رو داریم یک تحول مثبت در فرهنگ سیاسی کشور باشد. شادکامی ملت با فهم صحیح از گره‌های مشکلات مردم و نقشه صحیح برای پیدا کردن پاسخ‌های معتبر به آنان، رقم بخورد.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: ما در هشت سال گذشته سعی کردیم بیکار نباشیم. در سال ۹۲ و زمانی که بنده ثبت‌نام کردم، راه‌حل‌هایی را ارائه کردم اما دیگران راه‌حل‌های دیگری را ارائه کردند. مردم در سال ۹۲ و ۹۶ انتخابی داشتند و ما آن هشت سال را پشت سر گذاشتیم.

امیدواریم تجربه تلخ سال ۹۲ تکرار نشود

جلیلی تأکید کرد: امیدواریم آن تجربه تلخ تکرار نشود و ناکامی‌هایی که بوده است، مجددا تکرار نشود و راه‌حل‌های غلطی که ارائه شده و مردم امروز به خوبی آثار و نتایج آن را در زندگی خودشان می‌بینند، تکرار نشود.

وی گفت: آن چیزی که امروز بسیار اهمیت دارد و مردم ما به آن توجه خواهند کرد این است که انتخابی خواهند کرد که این تجربه قبل تکرار نشود و نه تنها مسائل و مشکلات آنان حل شود، بلکه با قوت وضعیت کشور ارتقاء پیدا کند و مشکلات کشور به صورت کامل حل شود و ملت ما به آن سطحی که شایسته آن هستند، برسند.

داوطلب انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: برای حل مشکلات کشور نمی‌توان تک‌بُعدی بود. امروز مردم چه در زندگی خود و چه در نظرسنجی‌ها، چهار موضوع اصلی یعنی اشتغال، گرانی، مسکن و بی‌اثر کردن تحریم‌ها را مطالبه می‌کنند. نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری حتما باید برنامه‌هایی در این چهار حوزه اصلی که کشور و مردم را رنج می‌دهد، داشته باشند تا این مشکلات به میزان قابل توجهی کاهش یابد.

جلیلی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرده، آیا ممکن است شما کاندیدای پوششی وی باشید، گفت: عرصه انتخابات، عرصه حضور نامزدها برای ارائه برنامه های خودشان و جلب اعتماد مردم در تحقق آن برنامه‌ها است.

وی بیان کرد: ما در هشت سال گذشته تحت عنوان دولت در سایه، سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کردیم و برای موضوعات مختلف و اولویت‌های اصلی کشور، راه‌حل‌ها و پاسخ‌هایی را پیدا کردیم. البته مسیر و اقداماتی که جبهه انقلاب و کسانی که همفکر و همسو هستند دنبال خواهند کرد قطعا به شکلی خواهد بود که هم‌افزا باشد.

جلیلی اظهارداشت: ما باید برای چهار سال آینده مبتنی بر هشت سال گذشته برنامه داشته باشیم. کشور بنگاه نیست که سرمایه‌های آن را به حراج گذاشت و هر روز یک سرمایه کشور را هزینه کرد. در حالی که باید سرمایه‌های کشور را ارتقاء داد.