استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه هنر و فرهنگ نفوذ بالایی دارد، گفت: باید نهایت تلاش را بکنیم که امر فرهنگی و اجتماعی به امر امنیتی تبدیل نشود.

به گزارش خسروشاه نیوز، بهرام سرمست روز یکشنبه در نشست رونمایی از پوستر برنامه‌های جشنواره فیلم فجر، هنرهای تجسمی فجر، موسیقی فجر و جشنواره منطقه ای فیلم کوتاه سینمای جوان تبریز، تاکید کرد: مسائل فرهنگ و هنر نقش بالایی در ارکان‌ مختلف جامعه دارد و اگر به مسئله فرهنگی در زمان خودش رسیدگی نشود به مسئله سیاسی تبدیل می‌شود و اگر آن نیز حل نشود تبدیل به مسئله امنیتی خواهد شد.

وی با بیان این‌که پیش از سیاستمداری خود را یک چهره علمی، فرهنگی و دانشگاهی می‌دانم، ‘گفت: امور فرهنگی و ورزشی باید با مشارکت کنشگران همان حوزه، مدیریت و راهبری شود.

وی افزود: باید توجه شود که در عرصه هنر و فرهنگ، ذوق، شوق، خلاقیت، نوآوری و نفوذ انسان‌ها حرف اول را می‌زند.

سرمست اضافه کرد: هنر و فرهنگ نفوذ بالایی دارد، به‌طوری‌که گاه با یک قطعه شعر می‌توان مرزهای جغرافیایی و نسلی را در نوردید.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه گفت: امروز مسئله فرهنگ با اقتصاد گره‌خورده است و معیشت اهالی فرهنگ و هنر باید در هر گونه تصمیم‌گیری و اقدام در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه استاندارِ یک فکر، جریان، تفکر و قشر خاصی نبوده و استاندار آحاد مختلف جامعه هستم، افزود: امیدوارم در دوره مدیریتی خود در دولت وفاق با اصحاب فرهنگ و هنر، نشست‌ و برخاست بیشتری داشته باشم.

سرمست با بیان این‌که اقتصاد، سیاست و فرهنگ سه ضلع اجتماع را تشکیل می‌دهند، تاکید کرد: نقطه تلاقی این اضلاع را اقتصاد فرهنگ، سیاست اقتصادی و سیاست فرهنگی را شامل می‌شود و بخشی از مسائل فرهنگی کنونی جامعه به تداخل با حوزه اقتصاد مربوط است.

وی با اشاره به تماشای تئاتر ستارخان در ماه گذشته، اظهار کرد: نه به عنوان استاندار بلکه به عنوان یک شهروند وظیفه می‌دانم که برای تماشای آثار هنرمندان استانمان حضور یابم. شاید عده اقلیتی برای آن ایراد بگیرند اما اشکالی ندارد.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان این‌که روزهای یکشنبه هر هفته در خدمت اهالی فرهنگ و هنر و برنامه‌های این حوزه هستم، گفت: دوست دارم در جمع اصحاب فرهنگ و هنر به جای حالت رسمی و نامه زدن برای دعوت، به صورت سرزده، خودمانی و صمیمی حاضر شوم و اهالی فرهنگ و هنر، من را اینگونه پذیرش کنند.

مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: روزهای پرترافیک فرهنگی را در پیش رو داریم و مجموعه‌ای از برنامه ها و جشنواره‌های فرهنگی هنری در استان در جریان است که با برگزاری جشنواره ملی عاشیقلار آغاز شده است.‌

با کمبود سالن به دلیل تعدد برنامه های فرهنگی هنری در استان مواجه هستیم

محمدحسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: این روزها یکی از دوران های پررونق فرهنگ و هنر را در استان شاهد هستیم و کمبود سالن و

فضاهای فیزیکی برای فعالیت‌های هنری داریم.

وی افزود: درخواست‌های قابل توجهی برای اجرای نمایش، موسیقی و نمایشگاه های تجسمی داریم که به دلیل پر بودن سالن‌های اختصاصی به اجبار در سالن‌های غیرتخصصی

پذیرای مخاطبان هستیم.

وی ادامه داد: تعداد چهار اثر نمایشی شامل «ملک محمد»، «شمس»، «ستارخان» و «پرومته» از استان به جشنواره بین المللی تئاتر فجر امسال راه یافته بودند که روز گذشته ۲

نمایش ملک محمد و پرومته حائز جوایز شدند.

بلاغی با اشاره به راهیابی فیلم کوتاه نخ به کارگردانی خانم ترکمنلو و فیلم «پیش‌مرگ» به تهیه کنندگی زینال خیری به جشنواره فیلم فجر، گفت: سقف جدیدی از مخاطبان سینما را در ۲ سال گذشته در استان شاهد بودیم و استقبال مردم بی نظیر بوده است.

وی با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی مخاطبان سینما در استان در سال ۱۴۰۲، افزود: امسال نیز ۲۰ درصد افزایش داشتیم که قطعا تا پایان سال این رقم به ۴۰ درصد می‌رسد.

وی ادامه داد: تعداد اجراهای نمایش در استان از ۱۸۹ اجرا به ۳۹۰ اجرا در سال ۱۴۰۲ رسید و امسال نیز ۳۶۰ اجرا داشتیم که تا پایان سال به بیش از ۴۰۰ اجرا می‌رسد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که به دلیل پر بودن سالن‌های اجرا در سطح استان، اظهار کرد: برای برگزاری جشنواره موسیقی فجر مجبور شدیم از

سالن‌های دیگر کمک بگیریم.

بلاغی گفت: ۳۲ فیلم جشنواره فیلم فجر در تبریز اکران می شود.

وی ادامه داد: جشنواره منطقه ای سینمای جوان پس از ۲۹ سال در تبریز مجدد برگزار می‌شود که یک رویداد استعداد آفرین است.

وی افزود: جشنواره های موسیقی و تجسمی فجر با مشارکت انجمنهای مختلف و متولی در تبریز برگزار می‌شود و هسته‌ها و انجمنهای هنری خودشان متولی برگزاری هستند.

بلاغی تاکید کرد: آذربایجان شرقی بعد از تهران جزو رتبه‌های اول تا سوم شاخص‌های فرهنگ و هنر کشور است.