به گزارش خسروشاه نیوز ، علی سبزیچی در جلسه شورای عشایر استان اظهار کرد: طبق آخرین سرشماری انجام شده در سال ۱۴۰۰ هشت هزار و۴۰ خانوار در فصل قشقلاق و ۱۴ هزار و ۲۱۲ خانوار در فصل ییلاق در استان وجود دارد؛ که این عشایر متشکل از دو ایل بزرگ قره داغ، شاهسون و ۹ طایفه به صورت مستقل است همچنین ۲۳ هزار نفر عشایر مهمان از استان های اردیبل، آذربایجان غربی و زنجان در استان زندگی میکنند.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی یکی از استان های مهم و قابل توجه در زمینه عشایر است، افزود: حدود ۱درصد جمعیت استان در فصل قشلاق و ۱٫۴ درصد جمعیت استان در فصل ییلاق را عشایر تشکیل می دهند که این جمعیت ۳ درصد عشایر قشلاقی و ۵ درصد عشایر ییلاقی کل کشور است.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه توانمندی های زیادی در جامعه عشایری استان وجود دارد اضافه کرد: فرهنگ غنی، سوابق درخشان سیاسی و اجتماعی، جاذبه های گردشگری، عرضه سالانه ۲۸۵ هزار دام به بازار مصرف استان، تولید حدود ۱۶ هزار متر مربع ورنی و فرش وقالی و در اختیار داشتن حدود یک میلیون هکتار از مراتع از توانمندی های عشایر استان است.
او یادآور شد: همچنین در این راستا سالانه پنج هزار و۳۱۰ تن گوشت، ۳۴ هزار و ۱۰۰ تن شیر و یک هزار و ۶۰۰ تن پشم توسط عشایر استان استان تولید میگردد.
علی سبزیچی با اشاره به اینکه خدمات اداره کل امور عشایر در دو حوزه خدمات زیربنایی- عمرانی و اقدامات آموزشی- فرهنگی انجام میپذیرد گفت: کل نیازسنجی های مربوط به عشایر در حوزه زیر بنایی و عمرانی شناسایی شده و معین شده است تا انتهای شهریور ۱۴۰۴ با بودجه ۹۰ میلیارد تومن به اتمام برسد.
وی گفت: حمایت از زنجیره گوشت قرمز، مطالعات در خصوص ایجاد میدان عرضه دام زنده در کلانشهر تبریز، ارائه خدمات آموزشی ترویجی و حمایت از ترویج انرژی های نو از اهم اقدامات آموزشی و ترویجی بوده است.
این مدیرکل در ادامه توضیح داد: از پروژه های شاخص اداره کل امور عشایر در سنوات گذشته میتوان اجرای پروژه سد مخزنی ارسباران کلیبر، پروژه ی پمپاژ قلی بیگلو و حیدر کانلوخداآفرین، کانون جمیعتی سلین کلیبر، سد چل قشلاقی اهر و سد مخزنی مغار اهر نام برد.
مدیرکل امورعشایر آذربایجان شرقی با بیان اینکه به اجرای ماده پنج آیین نامه ساماندهی عشایر کم توجهی میشود، متذکر شد: طبق این آیین نامه دستگاه های اجرایی موظف هستند بخشی از اعتبار مصوب خود را در مناطق عشایری هزینه نمایند که متاسفانه بیشتر دستگاه های اجرایی به این موضوع توجهی نمیکنند.
سبزیچی ادامه داد: عدم وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی کافی، توجه نداشتن به بخش صنعت و خدمات، حضور نداشتن سرمایه گذار بخش خصوصی، نبود آنتن دهی تلفن همراه به خصوص در مناطق ییلاقی استان و عدم وجود خانه های بهداشت خصوصا در مناطق ییلاقی از مهم ترین مشکلات و مسایل مربوط به عشایر است.
وی افزود: دستورالعمل احداث خانه های بهداشت توسط وزارت بهداشت تهیه شده است اما در استان ما این نیازسنجی صفر اعلام شده است که اگر این موضوع توسط دانشگاه های علوم پزشکی استان نیاز اعلام می شد بودجه و کادر لازم توسط وزارت بهداشت تامین می گردید.