به گزارش خبرنگار خسروشاه نیوز، محمد کلامی، صبح روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، در خصوص فعالان اقتصادی و فضای اقتصادی استان اظهار کرد: با آنالیز سهم بخش خصوصی و بخش دولتی میتوان به کلی مطالب دست یافت، به عبارت دیگر پویا بودن و فعالیت حداکثری بخش خصوصی نشان دهنده این است که در استان، فضا برای بخش خصوصی بسیار خوب است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی در استان کارآمد بوده و بسترهای لازم برای آن در دولت فراهم است ادامه داد: از جمله برنامه های دولت سیزدهم این است که شرکتها را به سمت روش تامین مالی غیربانکی همچون بازار سرمایه پیش ببرد.
کلامی با اظهار اینکه بزرگترین هلدینگهای اقتصادی استان در آستانه پیوستن به بورس هستند تاکید کرد: ماهیت اقتصادی در استانها متفاوت است و به دنبال آن نباید ماهیت اقتصادی خود را با دیگر استانها مقایسه کنیم؛ چون بیشترین واحدهای اقتصادی ما کوچک و متوسط هستند و اگر سهم ما در بورس کم است به ماهیت اقتصادی برمیگردد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان گفت: در بخش کارگری با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم اما موضوع بیکاری بیشتر در بین جوانان تحصیل کرده به چشم میخورد.
وی عنوان کرد: در تابستان سال جاری میزان بیکاری در کشور ۶ درصد بود که بخش عمده آن را فارغالتحصیلان دانشگاهی شامل میشدند، از این رو برای کاهش بیکاری، ۳۰ درصد سهمیه اشتغال در دستگاهها را به تحصیل کردهها اختصاص دادیم که در سالهای قبل این میزان ۱۰ درصد بود.
کلامی خاطر نشان کرد: برای پیدا کردن شغل، چند مرجع داریم که یکی از آنها سامانه کاریابی وزارت کار است؛ این سامانه توسط شرکتهای بزرگ نیز رصد می شود، از این رو کسی که به دنبال کار در بخش خصوصی است مشکلی در کاریابی ندارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با تاکید بر اینکه در سیاست . مدیریت کلان استان، واردات کارگر از کشورهای دیگر ممنوع است افزود: در کشور دو سیاست برای ایجاد استغال در حال اجرا است. یکی از آنها افزایش سهم مشارکت اقتصادی بانوان با حفظ وظیفه مادری در واحدهای اقتصادی است که بر این اساس، امنیت فضای کار، ایجاد مهدکودک و غیره از جمله برنامه های اتاق بازرگانی به شمار می رود و سیاست دیگر اعطای حق و حقوق قانونی نیروی کار است که در حال اجراست.
کلامی در خصوص واحدهای راکد اظهار کرد: واحد های راکد، از جمله چشماندازهای مهم دولت سیزدهم است؛ به طوریکه یکی از آیتمهای بخش تولید، احیای واحدهای راکد بوده و طبق دستورالعمل تعیین شده ما موظف هستیم تا پایان سال جاری، ۱۸۰ واحد تولیدی را احیا کنیم که بر این اساس، ۷۰ واحد تولیدی با ۵۰۰ نفر اشتغال وارد چرخه تولید شده است.
معاون امور هماهنگی استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه حوزه معدن، پیشران توسعه آذربایجان شرقی است، گفت: قبل از روی کار آمدن دولت سیزدهم، ارزش افزوده حوزه معدن در اقتصاد استان بر اساس آمار سازمان برنامه و بودجه ۲ درصد بود که اکنون به ۱۰.۵ درصد افزایش یافته است.
کلامی، ادامه داد: در زمان کنونی حوزه معادن استان ۵۰۰ هزار میلیارد ریال ارزش افزوده در اقتصاد استان ایجاد کرده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به اینکه ما زمانی شعار خودکفایی در مرغ میدادیم، بیان کرد: قبلا دو میلیون و ۱۰۰ قطعه مرغ تولید میکردیم درحالیکه ۲ میلیون و ۷۰۰ قطعه مصرف داشتیم اما در حال حاضر ۳ میلیون و ۶۰۰ قطعه مصرف و چهار میلیون و ۵۰۰ قطعه مرغ تولید میکنیم.
وی بخش خصوصی را یک بخش کارآمد، توانمند و پویا دانست و بیان کرد: امسال یک هزار و ۷۰۸ مجوز تاسیس ایجادی دادیم که از این لحاظ رتبه یک در کشور داریم؛ همچنین با صدور ۸۱ مجوز توسعهای نیز در رتبه یک هستیم.
کلامی با عنوان اینکه در توسعه گلخانه رتبه یک کشور را به نام آذربایجانشرقی اختصاص داده ایم افزود: در حال حاضر ۳۷۵ هکتار گلخانه مورد بهرهبرداری قرار گرفته که از این تعداد ۱۳ گلخانه مربوط به سال ۱۴۰۱ می باشد. تولیدات گلخانه ای در سطح این استان از ۵۳ هزار تن در سال گذشته به ۷۴ هزار تن در سال جاری رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی با ابراز اینکه در حوزه مشاغل خانگی ۴۰ درصدی تسهیلات پرداخت شده است گفت: امید است تا پایان سال جاری ۶۰ درصد مابقی هم تحقق یابد. نیاز صنایع به وام در حوزه تولید افزایش یافته بطوریکه تقاضای تسهیلات با ۲۶ درصد افزایش روبرو بوده است.
معاون امور هماهنگی استاندار آذربایجان شرقی گفت: شرکت مس آذربایجان در نیمه نخست امسال هفت هزار میلیارد ریال در قالب عوارض و مالیات به حساب امور مالیاتی استان واریز کرده است.
کلامی، با بیان اینکه این میزان در مقایسه با کل سال گذشته ۲ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است، ادامه داد: دولت سیزدهم برای مس سونگون و کلیه معادن برنامه ویژه دارد.
وی با اشاره به اینکه تشکیل شرکت مس قبل از روی کار آمدت دولت سیزدهم ناقص مانده بود، یادآور شد: در سایه توجه رییس جمهور و در سفر دوم آیت الله رئیسی به آذربایجان شرقی شرکت مس آذربایجان تشکیل و اعضای هیات مدیره آن نیز مشخص شد.
معاون امور هماهنگی استاندار آذربایجان شرقی گفت: هم اکنون پروسه انتقال دارایی های قبل و بعد معدن مس سونگون به شرکت مس آذربایجان در حال انجام است.
کلامی، با تاکید بر اینکه ساختار شرکت مس سونگون تشکیل شده و دارای اساسنامه است، افزود: مسائلی که در خصوص استقلال شرکت مس سونگون از سوی برخی افراد مطرح می شود به منظور به انحراف کشیدن موضوع تشکیل این شرکت است.
وی اظهار کرد: هم اکنون بحث های حقوقی در خصوص سطح انتقال دارایی های این مجموعه در حال انجام است تا در آینده خللی در انتقال آن ایجاد نشود.