مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی رتبه دوم درصد تحقق جذب منابع، در مقایسه با دیگر استانها را دارد ادامه دا و تعهد اشتغال به انجام رسیده در پی این موضوع ۷۲۱۸ نفر است.

به گزارش خسروشاه نیوز، واقف بهروز، عصر روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعنوان نهاد تابع وزارت امور اقتصادی و دارایی، در برخی مسائل مسئولیت مستقیم را داریم، اما در بعضی نهاد های دیگر همانند نهاد های وابسته به وزارت اقتصاد، برخی مسئولیت های غیر مستقیم نیز بر عهده اداره اقتصاد و دارایی است.

وی افزود: کمیته نظارت و پیگیری پروژه های مرتبط با مس سونگون، پروژه های سفر استانی ریاست جمهوری اسلامی و غیره از جمله مسئولیت های غیر مستقیم امور اقتصاد و دارایی آذربایجان شرقی است.

بهروز در خصوص حوزه اقتصاد، درگاه ملی مجوزهای کسب و کار در سراسر کشور را جز اقدامات تحول گرا و انقلابی کشور دانست و ادامه داد: افراد می توانند از طریق سامانه و سیستم، تمامی مدارک خود را بارگذاری کرده و براحتی کار خود را پیش ببرند. این امر شفافیت سازی لازم را داشته و از طرفی دیگر باعث جلوگیری و یا کمرنگ سازی زمینه های فساد و غیر اخلاقی می شود.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی با بیان اینکه درگاه ملی مجوزهای کسب و کار از تیر ماه سال گذشته به طور کامل آغاز بکار کرده است اظهار کرد: تا کنون نزدیک به ۵۰ هزار متقاضی، درخواست خود را در سامانه به ثبت رسانده و در پی این امر، مجوز قریب به ۲۲ هزار نفر صادر شده و به ۱۸ هزار نفر دیگر بعنوان عدم صدور مجوز به ثبت رسیده است که در این خصوص نیز با پیگیری های انجام گرفته اگر موردی بدون دلیل به عدم صدور مجوز رسیده باشد بازخواست می شود.

وی با اشاره به اینکه قریب به ۳ هزار نفر متقاضی، از ادامه روند ثبت مجوز انصراف داده است بیان کرد: در حال حاضر، حدود ۶ هزار و ۵۰۰ درخواست در دست بررسی بوده و از سوی دستگاه اجرایی با تاخیر روبرو شده است که این امر نیز پیگیری می شود.

وی با تاکید بر اینکه درگاه ملی مجوز در حوزه کسب و کار و فعالیت های اقتصادی بسیار مهم است گفت: طی ابلاغ نامه ای از سوی وزارت برای تمامی دستگاه ها ، هفت مورد تخلف محسوب می‌شود و متقاضی می تواند از دستگاه ذی ربط شاکی باشد، که این تخلف ها عبارت است از؛ مطالبه شرط، مدرک و یا مبلغ بیش از اعلام شده درگاه ملی مجوز.
+ مطالبه مجوز کاغذی، فراخواندن حضوری متقاضی مجوز برای تحویل مدارک.
+ صادر نکردن مجوز به بهانه اشباع بازار، محدودیت ظرفیت ویا هر شرط یا دلیل دیگری که در درگاه ملی مجوزها ذکر نشده.
+ رد درخواست متقاضی مجوز بدون ارائه دلیل.
+ تحویل کاغذ استعلام از سایر ادارات به متقاضی مجوز.
+ ثبت نام از متقاضی و صدور مجوز خارج از درگاه مجوز.

بهروز در خصوص حقوق شهروندی در ارتباط با مجوز های کسب و کار اظهار کرد: هر شخصی حق دارد از شرایط و زمان لازم برای دریافت مجوز لازم مطلع شود.
+ هر شخصی حق دارد بدون مراجعه حضوری، مجوز مورد نظر خود را در درگاه ملی مجوزها ثبت و در زمان مصوب و اعلام شده دریافت کند.
+ هر متقاضی واجد شرایط دریافت یک مجوز که در زمان مصوب، مجوز وی صادر نشود حق شکایت از دستگاه صادر کننده را دارد.
+ هر شخصی حق دارد از نام، نشانی و رتبه اعتباری صاحبان مجوزهای صادر شده مطلع شود
+ متقاضیان مجوزهایی که شرط صدور آنها قبولی در آزمون است، حق دارد در فواصل زمانی کوتاه سه ماهه و بطور مستمر در آزمون جدید شرکت کند.

مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی در مورد تسهیلات و منابعی که در قالب تبصره ۱۸ قوانین بودجه صنواتی برای بنگاه های اقتصادی پرداخت می شود اظهار کرد: طبق آخرین آمار منتشر شده از منابع تسهیلات تبصره ۱۸، تسهیلات پرداختی با نرخ ترجیهی که برای بنگاه های اقتصادی پیش بینی شده بود ۱۰۷۵ میلیارد از سهمیه استان بود که مبلغی بالغ بر ۱۸۱۳ میلیارد پرداخت شد، که در پی این امر نسبت مبلغ پرداخت شده به اعتبار ابلاغ، ۱۶۹ درصد می باشد.

وی با تاکید بر اینکه آذربایجان شرقی رتبه دوم درصد تحقق جذب منابع، در مقایسه با دیگر استانها را دارد ادامه داد: تعهد اشتغال به انجام رسیده در پی این موضوع ۷۲۱۸ نفر است.

بهروز با اشاره به اینکه صندوق بیمه حوادث طبیعی با متولی اداره اقتصاد و دارایی، از سال گذشته به اجرا در آمده است عنوان کرد: آذربایجان شرقی به عنوان یک استان حادثه خیز، تمام بلایای طبیعی را شامل شده و در خصوص این موضوع، افراد آسیب دیده از حوادث طبیعی می توانند از این طریق جبران خسارت کنند. سقف مبلغ برای این صندوق در ابتدای کار، ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار است.