خسروشاه - مراسم سنتی اهل قبیله روایتی از دفن پیکرهای شهدای کربلا است. این مراسمی سنتی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال در خسروشاه برگزار می‌شود.

خسروشاه نیوز – سعید خسروشاهی: مراسم اهل قبیله روایتی است از تشییع و تدفیع پیکرهای شهدای کربلا در سومین روز شهادت امام حسین(ع) است.

بر اساس تاریخ، پس از واقعه عاشورا، زنان قبیله‌ای بنام بنی اسد که در نزدیکی دشت کربلا قرار داشت، خطاب به مردان خود می‌گویند که بروید و پیکرهای مطهر شهدای کربلا را که بر روی خاک مانده دفن کنید. اما مردان از ترس بنی امیه و ابن زیاد امتناع می‌کنند. زنان قبیله، خود بیل‌ها را برداشته و‌به سوی کربلا حرکت می‌کنند.

مردان قبیله که شاهد این حرکت زنان خود می‌شوند، مانع آنها شده و خودشان برای تشییع و تدفین به صحرای کربلا می‌روند.

بنا به برخی روایات، امام سجاد (ع) با اذن الهی و با طی الارض از کوفه به کربلا می‌آیند و پیکرهای شهدا را شناسایی و با کمک قبیله بنی اسد دفن می‌نمایند.

مراسم اهل قبیله قدمتی بیش از یک قرن در خسروشاه دارد که بر خلاف بسیاری از سنت‌های دیگر که فراموش شده‌اند، این رسم هنوز اجرا می‌شود.

در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی ناملموس که روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۹۹ در سالن آمفی تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد، مراسم سنتی «اهل قبیله خسروشاه» به ثبت ملی رسید.

 

  • نویسنده : سعید خسروشاهی