به گزارش خسروشاه نیوز به نقل از ایسنا، محمد کلامی، در گفتوگو با اشاره به شعار سال اظهار کرد: امسال شعار سال حول محور مهار تورم و رشد تولید نام گرفته است، هنگامی که صحبت هم زمان از رشد تولید و مهار تورم میشود با نظریههای اولیه اقتصادی صرفا مسیر رشد را، افزایش نقدینگی و سیاستهای انبساطی میدانیم که مسلما با چنین فکری هدف شعار سال محقق نمیشود.
وی ادامه داد: در استان آذربایجان شرقی بعد از اعلام شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب جلسات کاربردی اقتصادی با حضور فعالان اقتصادی و نخبگان برگزار شده که این جلسات به دستیابی به برنامهای مهم میانجامد.
کلامی بیان کرد: هدف بعدی این است که به محورها توجه ویژه داشته باشیم مانند تکمیل زنجیرههای ارزش یعنی ما از کالاهایی در استان حمایت خواهیم کرد که به لحاظ تسهیلاتی و دولتی مزیتهای نسبی استان هستند، باید محصولات را با قیمت پایین و کیفیت بالا تولید کنیم مانند لوازم خانگی، قطعات خودرو، زنجیرهی فرش، زنجیرهی چرم و زنجیرهی صنایع غذایی.
وی ادامه داد: سعی میکنیم که تمام رشتهها و تمام حلقههای مربوط به زنجیرهها را تکمیل کنیم به عنوان مثال در صنایع غذایی از صفر تا صد یعنی تولید نهادههای دامی تا آخرین مرحله که عرضه محصولات است را ترسیم کرده و از حلقههای مفقوده حمایت میکنیم تا زنجیره تکمیل شود.
این استاد رشته اقتصاد دانشگاه، احیای واحدهای راکد و ارتقای واحدهای کم ظرفیت را از اهداف مهم سال جاری عنوان کرد و گفت: دومین هدف گذاری که امسال انجام دادهایم این است که ۴۰۰واحد راکد را احیا کنیم، کارخانههایی در سطح استان هستند که آب، برق و گاز دارند اما به خاطر یک سری مشکلات تعطیل شدهاند این واحدها را احیا و حمایتهای دولتی را انجام میدهیم تا به چرخهی تولید برگردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: ارتقای نزدیک به ۵۰۰ واحد که با ظرفیت پایین مشغول به کار هستند را امسال عملی خواهیم کرد، واحدهایی هستند که بنابه دلایل کمبود نقدینگی و مشکل در بازاریابی با داشتن ظرفیت ۱۰۰درصدی اکنون با ظرفیت ۴۰درصد کار میکنند که این واحدها را تحت حمایت قرار خواهیم داد تا ظرفیت تولید خود را افزایش دهند.
وی رفع ناترازی در حوزهی تولید را از دیگر برنامههای امسال برشمرد و افزود: در حوزهی تولید در برخی جاها ناترازی وجود دارد یعنی عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارند برای مثال در مصرف برق، نیاز برق واحدهای صنعتی برای توسعه تولید خود، بیش از داشته برق استان است که این ناترازیها باید حل شود.
وی ارتقای تکنولوژی را یکی از عوامل مهم در بهبود کیفیت محصول و کاهش هزینهی آن دانست و گفت: برخی واحدهای تولیدی، تکنولوژی مربوط به ۵۰ سال پیش را دارند و این امور موجب شده تا مصرف حاملهای انرژی توسط آنها بالا باشد، سعی میکنیم در قالب وامهای تبصرهای از این واحدها حمایت کنیم تا تکنولوژی تولیدشان را بروزتر کرده و با کیفیت بالا و هزینهی کم، چرخهی تولید خود را پر بارتر کنند.
کلامی با اشاره به اینکه نقش دولت در اقتصاد، پشتیبانی، تسهیل گری و رفع موانع است افزود: ما برای ارتقای ظرفیت واحدها، احیای واحدهای راکد، تکمیل زنجیرههای ارزش و ارتقای بهرهوری نیروی انسانی در قالب آیین نامه و قوانین رایج اقدام میکنیم و تسهیلات لازم را برای این امر محقق خواهیم کرد.
وی ادامه داد: هر اتفاق مثبتی که در کشور قرار است بیافتد، نیازمند همکاری دولت، بخش خصوصی و نخبگان جامعه است، دولت برنامه ریز نیست بلکه تسهیلگر و پشتیبان است.
وی تصریح کرد: نخبگان جامعه باید شعار سال را تبیین کنند فرهنگ سازی باید در بطن جامعه نمایان شود به عنوان مثال فرهنگ مصرف درست باید در جامعه نهادینه شود چرا که روش مصرف غلط به افزایش تورم ختم میشود، رعایت نقدینگیها و انگیزهی هدایت نقدینگی به سمت تولید، باید رعایت شده و در جامعه عملی شود که این اقدام وظیفه طبقهی نخبه جامعه است.
کلامی یادآور شد: خوشبختانه در زمینه تولید بیش از پنج درصد در استان ارتقا پیدا کردهایم و همچنین جایگاه تورم از چهارمین استان پر تورم کشور به هجدهمین استان بهبود یافته است که این اقدامات امسال قویتر از سال قبل ادامه دار خواهد بود.
وی افزود: علوم انسانی نقش اساسی در بخش تولید دارد، مدیریت را تحصیل کردههای علوم انسانی انجام میدهند، اصلاح ساختاری، چینش ساختار اداری، اجرای دستور عملها و قوانین و برنامهریزیهای اقتصادی همهی این اقدامات ملزم به وجود علوم انسانی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی اعلام کرد: سال گذشته دولت مکلف کرده بود که پنج هزار شغل در استان ایجاد شود که خوشبختانه نزدیک ۵۸هزار شغل ایجاد شد که رقم بالایی نسبت به آن چیزی که محول شده بود است، امسال هم ۴۷هزار شغل موظف هستیم ایجاد کنیم که قطعا این را هم با قدرت عملی میکنیم.
وی با اشاره به بیکاری تحصیل کردههای مقاطع بالای دانشگاهی در استان تشریح کرد: در حوزهی بیکاری پارادوکس وجود دارد از یک طرف با کمبود نیروی انسانی برای واحدهای تولیدی مواجه هستیم و از طرفی هم با بیکاری تحصیل کنندگان مقاطع بالای دانشگاهی که شان و رشتهی این افراد متناسب با کار کارگری در بخش تولید نیست، مواجهیم.
وی از اقدامات انجام گرفته شده برای حل مشکل بیکاری تحصیل کردهها و کارآفرینان گفت و اظهار کرد: برای حل معضل بیکاری، همهی مسئولین استان مکلف هستند که به سمت ایجاد فرصتهای شغلی دانش بنیان حرکت کنند، یعنی مشاغلی که در بطن آنها دانش وجود دارد تا بتوانیم تحصیل کردهها را در آنها به کار بگیریم، برای همین در قالب وامهای تبصره ۱۸ که وامهای اصلی دولت برای اشتغال است رقم قابل توجهی را برای پارکهای فناوری، مراکز رشد و واحدهای دانش بنیان اختصاص میدهیم تا بتوانیم بیکاری را در بین طبقات تحصیل کرده استان کاهش دهیم.
کلامی در خاتمه گفت: آذربایجان شرقی اگر قصد دارد توسعه پیدا کند همهی مردم اعم از دولت، بخش خصوصی، نخبگان، آحاد مردم و رسانهها باید فعل خواستن را خوب صرف کنند تا بتوانیم استانمان را به جایگاه اقتصادی بهتر نسبت به سایر استانها برسانیم.