مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی گفت: با انتقال آب ارس به تبربز آب ۳/۵ میلیون نفر در شهرها و روستاها تامین می شود

به گزارش خسروشاه نیوز، یوسف غفارزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی آب اظهار داشت: اصل شعار جهانی آب تغییر سریع برای حل بحران آب است زیرا آب، برق و گاز نیست که در جنوب کشور تولید شود و به شمال کشور هم برسد و باید در هر منطقه از کشور برای تامین آب بارندگی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: اگر از منابع زیرزمینی و سطحی درست استفاده نکنیم نه تنها کشاورزی و شهرها بلکه تمدن هم از بین می‌رود.

مدیرکل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به پروژه‌های آب در استان گفت: خوشبختانه در سفر ریاست جمهوری بیشترین توجه به بخش آب انجام شد و ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان برای انجام ۱۱ پروژه‌ بزرگ عمرانی آب تخصیص شد.

وی ادامه داد: ۱۲۵۴ میلیارد تومان بودجه در سال ۱۴۰۱ برای پروژه‌های آبی تخصیص یافته بود که تقریبا هزار میلیارد تومان آن دریافت شده و با این بودجه ۱۸ پروژه از جمله دو شبکه آبرسانی در نقطه صفر مرزی، تونل ۳۰۰ متری در خداآفرین، شبکه پایاب میانه، هشترود و … کار شده است.

غفارزاده با بیان اینکه یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی برای شهر تبریز تعبیه شده است، گفت: مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی هم در دو ماه آینده در تبریز به بهره برداری می‌رسد که برای تامین آب شرب کمک بزرگی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه یکی از اصلی‌ترین مشکلات تبریز نبود رینک آبی است، ابراز داشت: آب شرب تبریز از سه منبع تامین می‌شود که اگر رینک داشتیم این سه منبع در یک رینک جاری می‌شد و کیفیت آب در کل تبریز یکسان بود و به همین دلیل احداث رینک ضروری است که ما رینک جنوبی را در ۲۶ کیلومتر و با هزینه ۵۰۰ میلیارد آغاز کردیم.

مدیرکل آب منطقه‌ای استان تصریح کرد: با اتمام این رینک و اتصال زرینه رود به چاه‌های آبی هم مشکل قطعی آب نخواهیم داشت و هم برداشت بی‌رویه از چاه‌ها متوقف خواهد شد.

وی با اشاره به کیفیت آب میانه گفت: امیدواریم که بتوانیم با اتمام پروژه انتقال آب گرمی چای به میانه تا ۱۵ فروردین آب با کیفیتی را به خانه‌های مردم میانه برسانیم. همچنین امیدواریم سال آینده کار سد پیغام چای را که آب منطقه کلیبر را تامین می‌کند، به اتمام برسد.

غفارزاده در خصوص آخرین وضعیت انتقال آب ارس تصریح کرد: این پروژه آب شرب تبریز و آب صنایع از جلفا تا تبریز را تامین خواهد کرد که ۳۵ کیلومتر از خط انتقال آب ارس به پایان رسیده و ۱۱۰ کیلومتر باقی مانده هم به پیمانکار سپرده شده است، امیدواریم این پروژه ظرف ۴۵ ماه به پایان برسد.

وی در خصوص آب تصفیه خانه تبریز عنوان کرد: خط انتقال ۵۰ کیلومتری از تصفیه خانه به دریاچه ارومیه وجود دارد که ۱۰ کیلومتر آن را امسال به پایان رساندیم و آب تصفیه شده به دریاچه می‌رسد و کسی نمی‌تواند در ۱۰ کیلومتر اول برداشتی از آن داشته باشد.

غفارزاده در خصوص شایعات سد شهید مدنی و قرار گرفتن آن روی خط گسل توضیح داد: دلیل آب گیری نشدن آن عدم تملک مخزن و مسیر انتقال آن است، این مخزن ظرفیت گردشگری زیادی دارد که می‌تواند ارزش افزوده‌ زیادی برای تبریز دارد و هزینه اتمام آن ۵۰۰ میلیارد تومان است که دولت بنا دارد به دلیل ظرفیت درآمدی آن این کار توسط سرمایه‌گذاران به اتمام برسد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از پروژه‌های ما انتقال پساب عجیب‌شیر به بندر رحمانلو است که سالانه یک تا یک و نیم میلیون مترمکعب آب به این بندر خواهد رسید.

مجتبی جلیل‌زاده معاون آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی در خصوص وضعیت آبی استان اظهار داشت: امسال شمالغرب نسبت به سایر مناطق کشور بارش بسیار کمی داشت و وضعیت آبی خوبی نداریم.

وی ادامه داد: تا به امروز ۹۵ میلی لیتر بارش شامل برف و باران داشته‌ایم در حالیکه عدد نرمال بارش ۱۵۷ میلی لیتر بوده است، یعنی ۴۰ درصد عقب ماندگی در بحث بارش‌ها داشته‌ایم.

معاون آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به میزان بارندگی‌ها عنوان کرد: شهرستان اهر کمترین بارش را با کاهش ۶۰ درصدی باران و برف داشته است و متاسفانه در کنار کمبود بارش افزایش دما ی۰/۷ درجه را داشته‌ایم که میزان تبخیر را ۱۸ درصد افزایش داشته و بیشترین کاهش بارندگی در حوزه ارس با کاهش ۵۶ درصدی را داشته‌ایم.

وی ادامه داد: تنها استانی بوده‌ایم که توانستیم تا سال ۹۸ وضعیت آب زیرزمینی را در شرایط تعادل نگه داریم اما از سال ۹۸ به دلیل کاهش آب ورودی و افزایش مصرف این روند تغییر پیدا کرده و نهایتا سال گذشته کمبود آب زیرزمینی از ۳۵ میلیون به ۸۰ مترمکعب رسیده است.