به گزارش خسروشاه نیوز، حسن پاشازاده در جمع اصحاب رسانه گفت: کانون وکلای آذربایجان قدمتی ۷۰ ساله داشته قدمت و حتی در بحبوحه انقلاب اسلامی علی رغم اینکه کانون وکلای مرکز تعطیل بود، کانون وکلای آذربایجان شرقی حتی یک روز هم تعطیل نشده است.
وی با عنوان اینکه کانون وکلای تبریز دومین کانون وکلای کشور بعد از تهران است گفت: این کانون با ۲۵۰۰ وکیل نقش خود را در عرصه های مختلف حقوقی، کیفری و خانواده از دوردست ترین نقاط استان تا مرکز استان انجام می دهد. تا امروز هیچ موردی از جرم یا محکومیت یا فساد در داخل این محموعه اتفاق نیفتاده است .
پاشازاده گفت: کانون وکالت جزو وابستگان دادگستری از نظر حرفه و شغل است. داشتن استقلال به معنای این نیست که هیچگونه نظارتی وجود ندارد، بلکه طبق قانون به کار خود ادامه می دهد.
وی تاکید کرد: حتی یک مورد فساد نیز در طول این مدت در کانون شاهد نبودیم و این مایه افتخار است که یک نهاد خودگردان سلامت است.
رئیس کانون وکلای آذربایجان شرقی به قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار اشاره کرد و گفت: کانون وکلا نسبت به قوانینی که درست ارزیابی نشده و به ضرر آحاد ملت بوده، اعتراض خود را اعلام کرده و لوایح قانونی را ارائه و به مر قانون ارجاع داده است؛ قانون تسهیل صدور مجوز های کسب و کار یکی از آن قوانینی بودند که به آن انتقاد داشتیم اما در مقابل این انتقاد به صورت حساب شده حیثیت کانون خدشه دار شده و متهم به انحصار گرایی شدیم. انحصار گرایی کانون وکلا به هیج وجه مصداق ندارد.
وی گفت: در یک فضای احساسی و عوام فریبانه و پوپولیستی قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار تصویب شد. ما نیز این قانون را اجرا می کنیم. اما تبعات این قانون از اکنون برای همه مشخص است.
وی به آمار قبولی آزمون سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته نزدیک ۵۵۰ نفر کارآموز جدید در استان جذب کرده ایم. کار آموزی این تعداد چگونه ممکن است؟ کانون به دور از احساسات مر قانون را اجرا می کند. اما آثار و تبعات این قانون مشخص می شود.
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی به ایراد قانونی صدور پروانه وکالت پرداخت و گفت: ۵۰۰ نفری که از طریق آزمون می آیند و در کنار آن حداقل ۵۰ نفر که ۳۰ سال سابقه خدمتی داشته و ۵ سال سابقه کار حقوقی دارند، بدون آزمون قانونا میتوانند پروانه اخد نمایند.
وی اضافه کرد: آیا ۵۰۰ نفر وکیل حائز شرایط داریم که بتوان کارآموز را به آن ها سپرد؟! سرپرست باید کسی باشد که پرکار باشد و حضور مستمر در دادگاه داشته باشد، نه این که حتی یک بار هم دادگاه نرفته باشد!
وی افزود: با این شرایط. اگر موضوع وکالت بدون حساب و کتاب باشد در سال ۱۴۰۲ خود قوه قضائیه نسبت به اصلاح این قانون اقدام خواهد کرد.
پاشازاده از نحوه جذب دانشجوها توسط دانشگاه ها انتقاد کرد و گفت: دانشگاه ها در ۲۰ سال گذشته صرفا برای کسب درآمد در رشته های حقوق و … بدون حساب و کتاب و برنامه ریزی دانشجو جذب کرده و فارغ التحصیل تحویل جامعه داده است. این موج متوجه کانون وکلا خواهد بود.
پاشازاده گفت: ادغام کانون وکلا با مرکز حقیقت تلخی است که باید جلوی دوگانگی و ضرر را گرفت؛ توصیه دلسوزانه ما این است که تجارب دیگر کشور ها در این حوزه را نادیده نگیریم، نباید احساسی و فردی برخود کنیم.
رئیس کانون وکلا دادگستری آذربایجان شرقی به جریانات اخیر کشور نیز اشاره کرد و گفت: در جریانات اخیر وکیل تسخیری بود که در دادگاه برای موکلش تقاضای اشد مجازات کرده است! فرق این وکیل با دادستان چیست؟در حالی که وکیل مستقل در ده بند به صلاحیت دادگاه، عدم وجود هیئت منصفه و تحقیقات مقدماتی و… ایراد میگیرد، آرایی در دنیا مورد قبول است که با حضور وکیل مدافع باشد.
پاشازاده به وضعیت نامناسب اقتصادی وکلا اشاره کرد و گفت: وضعیت اقتصادی وکلا نسبت به ۲۰ سال گذشته متفاوت است، اکنون ۵ وکیل نمیتوانند یک جا جمع شوند و یک دفتر مشترک برای خودشان اجاره کنند.
رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، گفت: به برخی نهاد ها از جمله بسیج و شهرداری نامه داده ایم که در سطح شهر برای ما مکانی را مشخص کنید تا به بصورت رایگان به مردم مشاوره بدهیم اما متاسفانه تا این لحظه هیچ پاسخی دریافت نکرده اسیم.
پاشازاده در پایان گفت: به زودی کمیسیون احیای حقوق عامه را تشکیل خواهیم داد تا آئین نامه ها و بخشنامه های خلاق قانون مورد پیگیری قرار گیرد.
وی گفت: مردم می توانند در صورت مواجهه با هرگونه موردی که تضییع حقوق عامه می باشد، مستندات خود را برای این کمیسیون ارسال کنند تا از طریق قانونی موزد پیگیری قرار گیرد.
- نویسنده : سعید خسروشاهی