به گزارش خسروشاه نیوز، عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه درباره تاثیر افتتاح تونل انتقال آب در احیای دریاچه به جام جم آنلاین میگوید: تونل انتقال آب در بهترین حالت حدود ۳۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال به دریاچه میرساند.
آن طور که او توضیح میدهد با ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال نمیتوان در کوتاه مدت شرایط را بهبود داد، چون دریاچه ارومیه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیارد مکعب آب را از دست داده است.
بنابراین با افتتاح پروژه انتقال آب در بهمن ماه در کوتاه مدت اتفاق خاصی برای دریاچه نمیافتد.
این درحالی است که هنوز مشخص نیست ورود آب از طریق تونل پایدار خواهد بود، زیرا ممکن است با اعتراض کشاورزان برای تامین آب وقفهای در انتقال آب اتفاق بیفتد.
مساله دیگری که کارشناسان روی آن دست میگذارند نحوه تحویل آب به دریاچه است، زیرا وقتی حقابه دریاچه از طریق سدها رها میشود، بسیاری از کشاورزان در مسیر انتقال آب با استفاده از پمپ حقابه دریاچه را برداشت میکنند.
دکتر احمدی بیرگانی در این خصوص توضیح میدهد: هنوز مشخص نیست که حجم مشخص شده آب از چه طریقی به دریاچه میرسد؟ زیرا اگر از طریق رودخانهها انجام شود کشاورزان حقابه دریاچه را برداشت خواهند کرد.
افزون براین درباره پروژه تونل انتقال آب نیز هنوز پرسشهایی مطرح است. دکتر احمدی بیرگانی دراین باره میگوید: مشخص نیست که برای برداشت آب هماهنگیهای لازم با عراق انجام شده است یا نه؟ این نکته مهمی است، چون عراق از ترکیه به دلیل جلوگیری از ورود آب شکایت کرده و ممکن است در خصوص ایران نیز چنین رویکردی در نظر گرفته شود.
او میافزاید: مساله دیگری که باید به آن توجه کرد، این است که آیا مشکلات فنی تونل برطرف شده است؟ چون برخی نگران هستند که به دلیل تعجیل در افتتاح پروژه مشکلات بدرستی برطرف نشود.