ییس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی وجود صندلی های خالی در بسیاری از رشته‌ها و مقاطع تحصیلی را چالش اصلی و مهم مراکز آموزش عالی کشور عنوان کرد.

به گزارش خسروشاه نیوز به نقل از ایرنا میکائیل جمال پور روز یکشنبه، توجه طیف جوان جامعه به بازار کار و شرایط اقتصادی جامعه را از دلایل مهم عدم استقبال نسبت به ورود به مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها دانست و افزود: بر همین اساس فعالیت دانشگاه ها نباید تنها به حضور دانشجویان محدود شود و باید سایر فعالیت های علمی و پژوهشی در این مراکز نسبت به سال های قبل گسترش و ترویج بیشتری پیدا کند.

وی شیوع ویروس کرونا و تعطیلی اجباری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را عاملی مهم و تاثیرگذار در زمینه توسعه فعالیت های جانبی این مراکز برشمرد و اظهار داشت: این محدودیت ها به واقع عرصه های جدید و نوینی را پیش روی دانشگاه ها باز کرد که از آن جمله می توان به فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی، راه اندازی شرکت های فناور و دانش بنیان، ایجاد دفاتر نواوری و خلاق اشاره کرد که طی این مدت نیز نتایج بسیار درخشانی را به ثبت رسانده اند.

جمال پور با بیان اینکه بر همین اساس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی عرصه های جدیدی برای خود تعریف کرده است، گفت: این واحد دانشگاهی تنها واحد در ایران است که هم اکنون یک شرکت دانش بنیان را در یکی از روستاهای شهرستان شبستر به نام بنیس ایجاد و راه اندازی کرده است که تمامی فعالیت های آن و نظارت علمی آن توسط دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی صورت می گیرد.

وی راه اندازی شرکت دانش بنیان فوق را محصول همکاری سه جانبه دانشگاه پیام نور، پارک علمی و فناوری و جمعی از خیرین آذربایجان شرقی دانست و ادامه داد: اغلب واحدهای این مجموعه در شهرهای مختلف استان نسبت به تاسیس دفاتر خلاق، نوآوری و دانش بنیان مکلف شده و ماموریت های ویژه ای برای آنها تعریف و تدوین شده است تا در این مسیر که جزو تاکیدات مقام رهبری است، شتاب بیشتری به خود بگیرند.

جمال پور از واحدهای مختلف دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی به عنوان مرجع علمی و تحقیقاتی فرمانداری های استان یاد کرد و یاداور شد: بناست در این رابطه توجه ویژه ای به این ماموریت توسط دانشگاه و فرمانداری ها شود که تاکنون نیز در شهرهای هشترود، عجب شیر، ملکان و بنیس موفق به ایجاد مراکز رشد و نوآوری شده ایم.

وی از تولید ۲۰ محصول فناورانه در واحدهای دارای مراکز و دفاتر خلاق، نواوری و دانش بنیان دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: این دانشگاه با قدرت و برخورداری از امکانات و توان علمی و تخصصی خود در حوزه تولید، اشتغال و کارآفرینی ایفای نقش می کند.

رییس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی از این دانشگاه به عنوان بزرگ ترین مرکز علمی دولتی ایران نام برد و با بیان اینکه سبک آموزشی حضوری و مجازی در این مراکز از ۴۰ سال قبل عملیاتی شده است، یادآور شد: عدالت آموزشی شعار اصلی دانشگاه پیام نور است که در حقیقت این موضوع مطالبه جهانی و ملی نیز به شمار می رود.

جمال پور تعداد واحدهای دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی را بیشتر از فرمانداری ها و ۲۸ مورد اعلام و اضافه کرد: هم اکنون در این واحدهای علمی تعداد ۲۵ هزار دانشجو از مقطع کارشناسی تا دکترا تحصیل می کنند که تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی بومی استان می باشند.

وی تناسب بین شرایط اقتصادی جامعه و میزان شهریه های دانشجویی را یکی از مزیت های مهم و برجسته دانشگاه پیام نور بیان کرد و گفت: در حال حاضر این مجموعه علمی یک پنجم شهریه سایر دانشگاه ها را از دانشجویان تمامی مقاطع اخذ می کند.

جمال پور ثبت نام بدون آزمون در رشته های مورد دلخواه متقاضیان، امکان سهل برای مهمان شدن در سایر شهرها، امکان برگزاری آزمون در تمامی نقاط کشور و حتی خارج از کشور بدون مراجعه به دانشگاه محل تحصیل و امکان تحصیل در ۲ رشته طی دوران تحصیل با معادل سازی و برابر سازی دروس و برگزاری دوره های فراگیر در تحصیلات تکمیلی را از جمله مزیت های شاخص دانشگاه پیام نور در مقایسه با سایر دانشگاه های دولتی و غیردولتی بیان کرد.

وی تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی را ۲۳۰ نفر اعلام و اضافه کرد: هم اکنون ۱۷۰ رشته تحصیلی در این دانشگاه تدریس می شود که ۲۰ هزار نفر آنها در مقطع کارشناسی و ۵ هزار نفر در مقاطع تکمیلی ادامه تحصیل می دهند.

رییس دانشگاه پیام نور آذربایجان شرقی تعداد کارکنان این مجموعه را ۵۰۰ نفر اعلام کرد.