به گزارش خسروشاه نیوز، علی ربیعی سخنگوی دولت صبح امروز(سهشنبه) در نشست خبری با حضور اهالی رسانه که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: امروز میلاد امام هشتم، امام رضا (ع) است. امام رضا (ع) برای ما ایرانیان، نامی سرشار از مفهوم و پر از رمز و راز است. ما از کودکی آرزوهای خود را با نام این امام رئوف، گره میزدیم و اسم ایشان را همواره موقعی که دچار سختی و دشواری در زندگی شدهایم، بر زبان آوردهایم.
ربیعی افزود: ما ایرانیان همیشه با نام امام رضا (ع)، لطف، مهربانی و خیرخواهی را برای جامعه طلبیدهایم. امام هشتم برای ما ایرانیان، یک روح معنوی ملی و زندگی است و ارادت محض به امام مهربانیها، بخشی از هویت ما شده است.
وی تاکید کرد: یا علی بن موسیالرضا (ع)! میگویند تشنه گان را قطرهای از آب دریا کافی است؛ ما نیز تشنه عنایت شما هستیم و یقین داریم دعای شما در حق این ملت که قرنها است مفتخر به میزبانی از یک امام غریب و رئوف است؛ دریای رحمت را برایشان جاری میکند. یا امام رضا (ع) به همراه دلهای تنگشده برای زیارتتان از دور به شما سلام میکنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به انتخابات ۱۴۰۰ گفت: در اینجا به آقای رییسی بابت پیروزی در انتخابات تبریک می گویم و آرزو می کنم که دولت سیزدهم بتواند به همه اهداف تعیین شده در جهت تامین منافع ملی، احیای معنویت و اخلاق و ایجاد شرایطی برای رشد و توسعه کشور و زندگی بهتر برای مردم دست پیدا کند.
ربیعی تاکید کرد: یکبار دیگر میراث گرانقدر انقلاب اسلامی و جمهوریت با یک انتخابات دیگر تداوم یافت.
وی افزود: خوشبختانه ما از یک سنت نیکو و نهادینه شده در جهت انتقال قدرت برخوردار هستیم و این موقعیتی است که در جهان و منطقه پر آشوب ما باید آن را پاس بداریم و بر این سرمایه بیافزایم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: یکی از آسیب های ادوار گذشته فقدان تداوم میراث دولتهاست، هر دولتی قطعا نقاط مثبت و منفی در کارنامه خود دارد.
ربیعی تصریح کرد: با این فرض که هر دولت حلقه ای از زنجیره حکمرانی یک نظام سیاسی است، نیازمند یک سامان سیاسی هستیم که دست به دست شدن مشعل رشد و توسعه جامعه را از یک دولت به دولت دیگر تضمین کند و این زنجیره حکمرانی را از گسیخته شدن مصون نگه دارد.
وی تاکید کرد: یک اصل شناخته شده و مورد احترام در جوامع مردم سالار اجماع نخبگان درباره یاری رساندن به دولت منتخب برای عبور از شرایط سخت است.
سخنگوی دولت گفت: هر چند دولت دوازدهم دیوار تحریم ها را در نقطه پایانی فرو ریختن دیوار و شکست تحریم قرار داده است، اما آثار تحریم بر جامعه ایران سالها باقی است.
ربیعی تصریح کرد: عبور از این شرایط سخت و غلبه بر مشکلات ساختاری اقتصادی و اجتماعی در کشور و مقابله با مشکلات توامان تحریم و کرونا نیازمند کمک و در کنار قرار گرفتن همه قوا و همه نهادها هستیم. این یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و قرار گرفتن همه جناح های سیاسی و نهادهای مسئول و حتی نهادهای رسانه ای جهت مقابله با موانع لازمه موفقیت دولت در پشت سر گذاشتن مشکلات متعدد ناشی از تحریم های ظالمانه و فشار اقتصادی، اجتماعی کرونا است.
وی افزود: انتظار می رود جریانهای سیاسی که در این انتخابات حامی کاندیدای پیروز نبودند نیز با دوراندیشی آینده نگرانه در کنار دولت بایستند.
سخنگوی دولت اظهار کرد: از طرف دیگر رئیسجمهور منتخب بزودی رئیس همه جمهور ایرانیان با همه سلایق و گرایش های سیاسی و اجتماعی است.
ربیعی با بیان اینکه این انتخابات از جنبه سلبی نیز حائز اهمیت است، گفت: نفس برگزاری این انتخابات و مشارکت مردم در حقیقت یک نه بزرگ به تحریم گران بود. برخی از مبلغان تحریم انتخابات امتداد طراحان تحریم اقتصادی ایران زیر پرچم فشار حداکثری بودند که این بار با نقابی دیگر به میدان آمدند و این بار نیز ناکام ماندند.
وی افزود: سالها در کنار تلاطم های تاریخی که داشتیم جمهوریت مان حفظ شد. دستاورد مشروطه تا به امروز یعنی صندوقهای رای اعتباری دوباره یافتند. نکته دیگری که در این انتخابات بیشتر دیده شد، اینکه رعایت اخلاق، تحمل و رواداری مخالف هم در بین هواداران نامزدها و هم میان نامزدها چشم گیر بود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: یکی از مصادیق مواجهه اخلاقی با رقابت های انتخاباتی رفتار آن دسته از نامزدهایی بود که برای مشارکت در این کارزار به میدان آمدند اما فرصت نیافتند و با وقار و نجابت کنار کشیدند. بنابراین می توان گفت اخلاق و ادب نیز در این دوره از انتخابات در لیست برندگان قرار گرفت.
ربیعی اظهار کرد: جا دارد که نکته ای را درباره شخص رئیس جمهور منتخب اضافه کنم. در این روزها مخالفان همیشگی ایران تبلیغاتی منفی علیه انتخابات و آینده ایران و ناامید کردن مردم نسبت به منتخب انتخابات به راه انداختند. با شناخت و تجاربی که از منتخب ملت دارم و همانگونه در اظهارات کارزار تبلیغاتی هم بیان کرده اند سیاست تعاملی، واقع بینی، عملگرایی، مصلحت اندیشی، باورمندی به عدالت و اعتقاد به خردجمعی در برنامه کار دولت ادامه قرار خواهد داشت.
وی در ادامه این نشست با گرامیداشت دکتر شریعتی و شهید چمران گفت: مناسبت روزهای ۲۹ و ۳۱ خرداد با وجود تعلق به دو انسان متفاوت و یادبود از دست دادن متفکرینی در دو مقطع تاریخی است. اما این روزهای پایانی خرداد از یک همبستگی مفهومی برخوردارند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: به تعبیر زنده یاد شریعتی، وی زندگی خود را وقف عرفان، آزادی و عدالت کرد و اتفاقا این سه ارزش در عمل و کنش سیاسی و زندگی اجتماعی دکتر چمران تبلور یافت.
ربیعی گفت: چمران نماد عینی معنوی شدن امر سیاسی بود و اتفاقا این اکسیر جاودان مورد نیاز جامعه این روزهای ما نیز هست. و ما بیش از هر دوره ای تاریخی به اخلاق و معنویت نیازمندیم.
وی ادامه داد: شریعتی معلمی بود که با خوانشی از نظریات وی بیداری نسلی را برای چند دهه به وجود آورد. به نظرم آنچه که امروز فقدان آن احساس می شود ضرورت پیوند بیشتر ساحت اندیشه و میدان عمل است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: به نظر من در آغاز گام دوم انقلاب ما نیازمند تجدید حیات نظریه پردازی اندیشمندان اصیل و جهادگران ناب همچون شریعتی، مطهری و بهشتی و امثال اینها بود و جهادگرانی چون چمران و سردار سلیمانی و امثال آنها می باشیم.
ربیعی به مصوبات دولت اشاره کرد و گفت: در جلسه هیات وزیران، دولت با توجه به لزوم حمایت های مستقیم و غیرمستقیم قانونی از اصحاب فرهنگ و رسانه به دلیل ماهیت فرهنگی خود و گردش مالی پایین و اثرگذاری فرهنگی بالا و نیز با هدف تبیین ساز و کار لازم برای بهره مندی هدفمند و متوازن این افراد از حمایت های قانونی مندرج در بند (ج) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه، آیین نامه اجرایی مربوط به محاسبه بهای حامل های انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات براساس تعرفه فرهنگی را تصویب کرد.
وی ادامه داد: در مصوبه ای دیگر در سلسله تصمیمات گسترش حمایت های اجتماعی هیئت وزیران به منظور شناسایی و حمایت از اطفال و نوجوانان در وضعیت مخاطره آمیز یا بزه دیده، آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ماده (۶ ) قانون حمایت از اطفال و نوجوانان را به تصویب رساند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: مطابق این آیین نامه، طفل و نوجوان در معرض خطر، فردی است که با توجه به ماده (۳) قانون فوق، در معرض بزه دیدگی یا ورود آسیب به سلامت جسمی، روانی، اجتماعی، اخلاقی، امنیت و یا وضعیت آموزشی وی قرار گرفته است، همچنین طفل و نوجوان بزهدیده نیز به فردی اطلاق می شود که از وقوع جرم متحمل ضرر و زیان شده است.
ربیعی اظهار کرد: براین اساس، سازمان بهزیستی که مسئولیت اصلی حمایت از اطفال و نوجوانان در معرض خطر و بزه دیده را برعهده دارد، با مشارکت دستگاههای اجرایی، نهادهای حمایتی و مددکاران اجتماعی نسبت به شناسایی، پذیرش، حمایت، نگهداری و توانمندسازی این گروه اقدام می کند.
وی ادامه داد: نوجوان درصورت بی سرپرستی یا بد سرپرستی، عدم دسترسی به والدین، اولیا یا سرپرست قانونی و یا زندانی بودن آنها، ناتوانی والدین، اولیا یا سرپرست قانونی در نگهداری از وی، وضعیت مخاطره آمیز طفل در خانواده، بی توجهی و سهل انگاری نسبت به طفل و نوجوان یا طرد وی توسط خانواده، حسب دستور قضایی و زیر نظر مددکار اجتماعی در مراکز تحت نظر سازمان بهزیستی نگهداری می شود.
سخنگوی دولت گفت: یکی از اقدامات مهم و قابل توجه در این دولت احیای تکالیف ثانوی و نیز تصمیمات و مصوبات جدید برای جامعه ایثارگری بوده است. بطوریکه تقریبا تمامی مطالبات این عزیزان پرداخت شده است.
ربیعی گفت: در مصوبه اخیرا دولت هم آییننامه اجرایی پرداخت کمک معیشت ماهانه به جانبازان و آزادگان غیرحالت اشتغال معسر فاقد شغل و درآمد تصویب شد.
وی خاطرنشان کرد: به موجب آییننامه مذکور، جانبازان یا آزادگانی که از صندوقهای بیمه یا بازنشستگی حقوق بازنشستگی یا مستمری دریافت میکنند و مستمری ایشان از حداقل حقوق کارکنان دولت کمتر است، منوط به اینکه فاقد هرگونه شغل و درآمد دیگری باشند، مابهالتفاوت آن تا حداقل حقوق کارکنان دولت از محل این قانون توسط بنیاد پرداخت میشود.