به گزارش خسروشاه نیوز به نقل از آذرانجمن آرشریحانی نیا، فعال حوزه برق استان اظهار کرد: در حال حاضر تفاوت عمده ای در میزان عرضه و تقاضای برق مصرفی در ایران وجود دارد به طوری که هم اکنون تولید برق در ایران حدود ۵۵ هزار مگاوات بوده اما در مقابل تقاضای میزان برق مصرفی از سوی مشترکین صنعتی و خانگی چیزی در حدود ۶۵ هزار مگاوات می باشد.
ریحانی نیا گفت: یکی از طرح های دولت برای جبران کمبود برق در کشور، افزایش تولید نیروگاه های ۵۰۰ مگاواتی می باشد که متاسفانه به دلیل نوسانات قیمت دلار در چند وقت اخیر و باتوجه به اینکه هزینه تاسیس نیروگاه های جدید برق دلاری میباشد قیمت تجهیزات برقی به شدت بالارفته و تاکنون این طرح مسکوت مانده اما با این حال تاسیس این نیروگاه برای رفع کمبود در این حوزه الزامی می باشد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم میزان قطعی برق را نسبت به سال گذشته کاهش دهیم باید در فصل تابستان که حدود ۱۴ هزار مگاوات برق از طریق استفاده کولر ها افزایش می یابد را جبران کنیم و ۵ هزار مگاوات برق به شبکه برق رسانی کشور تزریق کنیم.
وی تاثیر استخراج رمز ارزها در کمبود برق را اساسی دانسته و گفت: با توجه به جمع آوری برخی مراکز غیرمجاز استخراج ارز دیجیتال و طرح کنترل هوشمند از طریق وزارت نیرو وضعیت نسبت به سال گذشته بهترشده اما همچنان احتمال قطعی برق به دلیل برداشت ارزدیجیتال بسیار بالا است که امیدواریم با نظارت کافی از این اتفاق جلوگیری شود.
وی افزود: همچنین باید دولت از طریق راهکارهایی در خصوص صرفه جویی مصرف انرژی، صنایع را به مصرف بهینه برق تشویق کند و این صنایع باید از طریق هوشمند سازی، تجهیزات برقی بروز و استفاده از تابلوهای بانک خازنی که در کاهش مصرف برق موثر هستند از مصرف زیاد برق جلوگیری کنند.