ناظر گمرکات آذربایجان شرقی گفت: ارزش صادرات استان به ۱۶۳۱ میلیون دلار رسیده و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد افزایش داشته است.

به گزارش خسروشاه نیوز،صادق نامدار، صبح روز شنبه،در جمع خبرنگاران گفت: این استان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ویژه‌ای همچون منطقه اقتصادی سهلان، منطقه آزاد تجاری ارس، گمرک جلفا و مسیر ترانزیتی شرق به غرب، جایگاهی ممتاز در تجارت کشور دارد.

وی اظهار داشت: سیاست توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه و اهداف صادراتی همواره مدنظر بوده و گمرک به‌عنوان یکی از سازمان‌های اصلی، دغدغه‌های تجار استان را به‌طور مستمر پیگیری کرده است.

او با ارائه آماری از صادرات ده‌ماهه سال جاری، اعلام کرد که ارزش صادرات استان به ۱۶۳۱ میلیون دلار رسیده و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد افزایش داشته است. گمرک آذربایجان‌شرقی با این میزان صادرات، در میان ۱۴۰ کشور رتبه دهم و در میان گمرکات فعال کشور، در جایگاه ۱۰ گمرک برتر قرار دارد.

نامدار بیان کرد: مقاصد اصلی صادراتی استان شامل ترکیه با ۶۹۳ میلیون دلار و سهم ۴۹ درصد از کل صادرات (عمدتاً در حوزه فولاد و قیر)، عراق با ۲۱۴ میلیون دلار (عمدتاً در زمینه شیرینی و شکلات)، ارمنستان با ۲۳۳ میلیون دلار، گرجستان با ۷۴ میلیون دلار و جمهوری آذربایجان با ۶۴ میلیون دلار است.

ناظر گمرکات استان ضمن اظهار اینکه گمرک تبریز با صادرات ۱۱۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۸۷۸ میلیون دلار، بیشترین سهم را در میان گمرکات استان دارد، ادامه داد: پس از آن، گمرک جلفا با ۳۳۷ هزار تن و ارزش ۲۱۳ میلیون دلار و گمرک سهلان با ۲۶۵ هزار تن و ارزش ۲۴۷ میلیون دلار در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی افزود: از جمله کالاهای صادراتی برتر استان می‌توان به پتروشیمی تبریز با صادرات ۱۰۴ میلیون دلار (عمدتاً پلیمرهای استایرن، پلی‌اتیلن سنگین و سبک)، شرکت فولاد ظفر بناب با ۶۱ میلیون دلار (شامل شمش فولادی، میلگرد آجدار و تیرآهن)، شرکت صنایع پتروشیمی پلی‌استایرن انتخاب با ۵۳ میلیون دلار، شرکت شیرین عسل با ۴۲ میلیون دلار (شکلات، بیسکویت، آدامس و رب گوجه) و شرکت صنایع معدنی مهر اصل با ۲۲ میلیون دلار (کنسانتره مس) اشاره کرد.

نامدار با مقایسه عملکرد صادراتی شرکت‌های عمده نسبت به سال گذشته، اعلام کرد: صادرات پتروشیمی تبریز با ۹ درصد افزایش به ۱۰۴ میلیون دلار رسیده، همچنین شرکت فولاد ظفر بناب نیز با ۹ درصد افزایش، ۶۱ میلیون دلار صادرات داشته، شرکت صنایع پتروشیمی پلی‌استایرن انتخاب با ۲۶ درصد رشد، به رقم ۵۳ میلیون دلار دست یافته و شرکت شیرین عسل نیز با ۵ درصد افزایش، به ۴۲ میلیون دلار رسیده است. شرکت صنایع معدنی مهر اصل نیز با صادرات ۲۲ میلیون دلار، بدون تغییر باقی مانده است.

وی در خصوص واردات استان در سال جاری، اعلام کرد: شرکت‌های واردکننده بزرگ مانند دشت بهشت آریاد با ۱۷۲ میلیون دلار (عمدتاً در حوزه گوشت منجمد)، جی‌تی‌آی پارس با ۱۲۴ میلیون دلار (انواع توتون و تنباکو) و آرین توتون صنعت با ۶۷ میلیون دلار (انواع توتون برای تولید سیگار و کاغذ فیلتر سیگار)، از جمله فعال‌ترین واردکنندگان بوده‌اند.

کشورهای اصلی طرف معامله واردات استان شامل چین با ۱۷۱ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۱۷۴ میلیون دلار، ژاپن با ۲۸.۶ میلیون دلار، ترکیه با ۱۰۹.۹ میلیون دلار و آلمان با ۸۱.۵ میلیون دلار بوده است. این پنج کشور مجموعاً ۹۴.۶ درصد از ارزش واردات استان را به خود اختصاص داده‌اند.

ناظر گمرکات استان با اشاره به تردد ۹۰۹ هزار نفر مسافر از گمرکات شهید مدنی، جلفا و نوردوز، گفت: این میزان تردد در مقایسه با سال گذشته ۱۸ درصد افزایش داشته و گمرک نوردوز بیشترین حجم تردد مسافرین را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به کشفیات مواد مخدر، اظهار داشت: آمار کشفیات در گمرکات استان کاهش ۵۱ درصدی داشته است.

وی تأکید کرد: بودجه عمرانی گمرکات استان نسبت به سالهای گذشته دو برابر افزایش یافته و به رقم ۷۷ میلیارد تومان رسیده؛ این افزایش بودجه به پیشرفت قابل توجه پروژه‌های عمرانی گمرک کمک کرده است.

در پایان، نامدار خاطرنشان کرد که بیش از ۶۰ درصد صادرات استان در مسیر زرد قرار دارد که این امر علاوه بر تسریع در فرآیند صادرات، هزینه‌های تجار را نیز کاهش داده است.