وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مطرح کرد که وزیر امور خارجه این کشور درباره توقیف دو نفت‌کش یونانی توسط ایران گفت‌وگو کرده و آن را محکوم کرده است.

به گزارش خسروشاه نیوز به نقل از وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، سخنگوی وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای نوشت: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه با نیکوس دِندیاس، وزیر امورخارجه یونان گفت‌وگو کرده و شدیدا توقیف دو کشتی را با پرچم یونان توسط سپاه پاسداران ایران در تاریخ ۲۷ مه محکوم کرد.
در این بیانیه آن چه آزار رساندن مداوم ایران به کشتی‌ها و مداخله در حقوق و آزادی دریانوردی عنوان شده تهدیدی برای امنیت دریانوردی و اقتصاد جهانی خوانده شده است.

وزیر امور خارجه و همتای او توافق داشتند که ایران باید فورا کشتی‌های توقیف‌شده، محموله‌ها و گروه کارکنانشان را آزاد کند.
همچنین در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: آمریکا در مواجهه با این توقیف ناحق! در کنار یونان، متحد و شریک مهم ما در ناتو، می‌ایستد.
به گزارش ایسنا، ادعاها علیه ایران در این بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا در پی این مطرح می‌شود که روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه گذشته در اطلاعیه‌ای اعلام کرد، ۲ فروند نفتکش یونانی را به دلیل تخلفات انجام گرفته در آبهای نیلگون خلیج همیشه فارس توقیف کرده است.
بلینکن با اتهام زنی به ایران در زمینه نقض حقوق‌ دریانوردی و کشتیرانی آزاد در حالی مطرح می‌شود که گارد دریایی یونان روز ۱۹ آوریل نفت‌کشی حامل محموله نفتی ایران را در کناره جزیره اویا توقیف کرد.
چند روز پیش، دولت یونان اعلام کرد ۱۱۵ هزار تن نفت خام ایران را که پیش‌تر توقیف شده بود، به آمریکا تحویل می‌دهد.

مقام‌های پلیس بندری یونان گفته‌ بودند که این تصمیم پس از درخواست دادگستری آمریکا و در جهت اجرای تحریم‌های این کشور علیه ایران و روسیه انجام می‌شود.
نفت این کشتی به درخواست وزارت دادگستری آمریکا به کشتی دیگری به نام آیس انرژی دایناکوم که توسط آمریکا اجاره شده بود، منتقل شد و قرار بود به آمریکا منتقل شود.
در پی توقیف محموله کشتی تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران در آب‌های یونان، کاردار سفارت یونان در تهران (در غیاب سفیر) به وزارت امور خارجه کشورمان احضار و مراتب اعتراض شدید دولت جمهوری اسلامی ایران به وی ابلاغ شد.

رئیس اداره مدیترانه ضمن یادآوری تعهدات بین‌المللی دولت یونان با توجه به توقف اضطراری کشتی مذکور بدلیل نقص فنی، تسلیم در برابر فشارهای غیرقانونی آمریکا را غیر قابل پذیرش و محکوم دانست و افزود: تصرف در محموله کشتی با پرچم جمهوری اسلامی ایران مصداق راهزنی بین‌المللی است که مسئولیت آن با دولت یونان و تصرف‌کنندگان غیرقانونی است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از حقوق قانونی خود چشم‌پوشی نخواهد کرد و از دولت یونان انتظار دارد به تعهدات بین‌المللی خود در عرصه دریانوردی و کشتیرانی ملتزم و پایبند باشد.

کاردار سفارت یونان نیز در این دیدار اعلام کرد که بلافاصله مراتب اعتراض و ناخرسندی دولت جمهوری اسلامی ایران را به دولت متبوع خویش ابلاغ خواهد کرد.